Konge, HARALD Blåtand af Danmark
(Ca. 918-985)
Dronning, GUNHILD Olavsdatter af Danmark
(930-987)
Konge, SVEND Tveskæg af Danmark
(960-1014)
Gunhild Swiatoslawa af Venden
(Ca. 968-Efter 1014)

Konge, Harald II af Danmark
(989-1018)

 

Familie

Konge, Harald II af Danmark

  • Født: 989
  • Død: 1018 i en alder af 29 år

  Notater:

Konge af Danmark 1014-18. Da faderen, Svend 1. Tveskæg, døde, efterfulgte Harald denne som konge i Danmark, mens hans broder, Knud 2. den Store fortsatte den af faderens påbegyndte erobring af England. Om Kong Haralds korte regering er vi i øvrigt slet underrettet.
Kilde: Kongehuset.dk

-----

Eftertiden ved meget lidt om Svend Tveskægs søn og arving. Lillebroderen Knud har, ikke uden grund, fået al opmærksomheden. Det skulle dog være temmelig sikkert, at da Svend Tveskæg i 1013 udbød leding og stod over Nordsøen for at erobre England, gjorde han sønnen Harald til regent i sit fravær.
Ved Svend Tveskægs død i februar 1014 valgte hans mænd sønnen Knud til konge, men i Danmark kongehyldede stormændende broderen Harald. I England kaldte rigsrådet den fordrevne kong Ethelred hjem, og Knud måtte rejse til Danmark for at samle støtte. Ifølge nogle kilder anmodede han storebroderen Harald om at få del i styret af Danmark, men Harald skal have afvist ham. Han skal dog have lovet Knud militær støtte og hjælp til at tilbageerobre England, som åbenbart blev opfattet som Svend Tveskægs arv til sønnen Knud.

Muligvis var det Svend Tveskægs intention, at Danmark skulle have én konge, Harald, og England en anden, Knud, således at de begge kunne bruge hele deres energi på ét rige. Vi ved ikke meget andet om Harald II end at han døde i 1018 - ugift og barnløs og hans gravsted kendes ikke - hvorefter danskerne tog broderen Knud til konge - vist- nok i 1019.
Kilde: Wikipedia
Hjem | Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 25 December 2023 med Legacy 9.0 fra MyHeritage.com; Ophavsret og vedligeholdelse af anersnabelabrindt.dk