Erik Brindts Hjemmeside          Til forside

 

Ford Simca

Det er sikkert de færreste, der kender denne bil.
Ford Simca Vedette Beaulieu er det fulde pompøse navn.

Mine forældre havde sådan en først i tresserne. Det var en 8 cylindret stor amerikansk inspireret bil. Gul og sort og rigelig stor til 6 personer.

Tegningen til højre prægede salgsmaterialet dengang. Vedetten blev produceret i årene 1949-1961 i Poissy, Frankrig. Modellen til højre kom i 1958 og blev betegnet som "Europas smukkeste vogn". Produktionen fortsatte herefter endnu nogle år i Brasilien.

Bilen er oprindelig bygget af Ford, men fabrikken blev i 1954 solgt til franske Simca. I 1955 ændredes navnet derfor til Simca Vedette. Ford i Danmark beholdt agenturet indtil 1958 og først herefter ændredes navnet i Danmark til Simca Vedette.
Der er fortsat rigtig mange
kørende eksemplarer i Frankrig, og der findes flere Vedette klubber.

Det var faktisk i forbindelse med denne søgning, at min interesse blev vakt for US cars. Den ligner da også min Bel Air en hel del. Jeg søgte mange steder i håb om at kunne købe den, men de få jeg opsporede, var i en elendig forfatning, og jeg var nervøs for, at reservedele ville blive meget svære at fremskaffe.

Siden har jeg læst dette udsagn fra en Simca entusiast:
Too much SIMCA can get you into trouble!

Simca var tidligere et meget udbredt mærke i Danmark. Er du interesseret i at se flere Simca modeller, så se her: club simca france.

Tryk for at se fotos af nye, ældre og nogle enkelte vrag  Flere Fotos

                Til Biler                              Til Toppen