Erik Brindts Hjemmeside          Til forside

Fisketrappen og det gamle Elværk i Bindslev.

I udkanten af Bindslev, lige op ad Sdr. Bindslevvej som er vejen mellem Tversted og Sindal, ligger et område, som er et besøg værd. Det er "Bindslev Gl. Elværk". Et af de få tilbageværende vandkraftværker, som stadig er i drift. Her ligger også en af Danmarks smukkeste fisketrapper. I forbindelse hermed, er der også etableret en kæmpe legeplads, hvor der er mulighed for at nyde medbragt mad.
Nedenfor har jeg taget en række billederne fra området. Vil du læse mere om området og dets historie, kan du gøre det her.

Elværket ligger på en halvø, som man kommer til via denne jernbro, der er ført lige over fisketrappen. Der er ikke meget vand i åen, så det hele ledes via fisketrappen. Det er vist svært at argumentere imod betegnelsen "Danmarks smukkeste fisketrappe".
Her ses sluseportene ifm elværket. Vandet ledes ind under bygningen til turbinerne. De skrå bevægelige riste, der ses under sluseportene, filtrerer grene og blade fra inden vandet ledes ind til et finfilter. Tryk på linket i teksten ovenfor, hvis du vil læse mere om teknikken. Det er ret interessant.
    
Jeg antager, at flydespærringerne skal lede græs og grene væk fra elværket, der ligger lige til venstre. Her står jeg lige over sluseportene på elværket.
Samme sted. Åens løb fra Bindslev. Det er muligt at leje kanoer i området, og det er absolut anbefalelsesværdigt.
Sådan ser der ud på den anden side af sluseportene. Åens løb efter elværket og hen mod Uggerby, og videre mod Tversted Strand. Bl.a. i Uggerby kan der lejes kanoer.
    
Åens løb efter fisketrappen og hen mod "bagsiden" af elværket Der er fiskeri forbudt 150 m. fra hver side af trappen.
Legepladsen ligger lige op til åen. Der er mulighed for at sidde under tag, hvis det skulle regne. Flot og vedligeholdt område.

                         Til Tversted                                      Til Toppen