Erik Brindts Hjemmeside

Mit Stamtræ

Jeg synes, det kunne være interessant, at studere mine forfædre lidt.
Derfor har jeg sat mig for at finde ud af, hvem mine forfædre egentlig er. Navne og andre oplysninger på personerne. Hvor kommer de fra i landet o.s.v.
Jeg kender ikke min familie særlig langt tilbage i tiden, men mon ikke jeg finder landevejsrøvere og andet godtfolk mellem mine aner!
Indtil nu har jeg dog kun fundet "Velagtede, Ærlige, Velfornemme og Agtbahre" forfædre.

Det er ret tidkrævende og kræver meget detektivarbejde. Det må derfor forventes, at det er en opgave, der kommer til at strække sig over meget lang tid, men det er også meget spændende at gå på opdagelse i ens familie.

19.02.2009:
Ja, så kom der endelig lidt dramatik over familien. I 1645 er der tegn på, at der er røvere i familien. Overfald på søfolk fra et skib, der var strandet strandet ved Klitmøller!!

01.03.2009
Det blev efterhånden uoverskueligt, at holde styr på familien på et Excel ark. Jeg ledte derfor efter et lille program, der kunne holde styr på alle navnene og tilhørsforholdet. Jeg fandt et program, der hedder Legacy, som faktisk er helt gratis og virker fortræffeligt til formålet. Jeg valgte dog at købe den "professionelle" udgave til 30 USD uden helt at vide, hvad jeg egentlig får for pengene.

01.01.2010
Alle mine optegnelser og flere til er nu tastet ind i Legacy. Samtidig opdaterer jeg mit anetræ her på siderne med familien i direkte linie. 

15.04.2013
Jeg er nu stødt på en ane i 1300-tallet som er adelig. Det har bevirket en voldsom forøgelse i antallet af aner. Dels fik adelen mange børn den gang, og dels er adelen temmelig godt dokumenteret, hvilket har gjort det nemt at finde dem.
Der er dukket ret prominente personer op i ane- og familierækken bl. a. Kong Frederik IV´s tredje hustru Dronning Anna Sophie Reventlow, Søhelten Niels Juel, Marsk Stig Andersen Hvide, der blev dømt medskyldig i mordet på Kong Erik Klipping i Finderup Lade i 1286. Danmarks største landsforræder Corfitz Ulfeldt og såmænd også Jørgen de Mylius m.fl.

23.11.2013
Der er dukket flere prominente personer op i anerækken. Via min mormor kan der dokumenteres en lige linie tilbage til Kong Gorm den Gamle og hans kone Thyra Dannebod (død hhv. 958 og 935)


Se dem alle her!
Jeg er efterhånden nået vidt omkring i familien og har fundet flere end 25.000 aner og familiemedlemmer (fætre, kusiner, onkler, tanter m.fl.)

I direkte familielinie, kan du se familien   
 Her

Alle 26.000 personer med mange data om de enkelte kan du se           
                                                      
 Her 

Ved begivenhederne for en del enkelte personer står anført, hvor i Kirkebøgerne eller Folketællingerne oplysningerne er fundet. Det arbejde pågår løbende.
Har du lyst til at se, hvordan det ser ud, kan du på Statens Arkivers Arkivalieronline se nøjagtig, hvordan de blev skrevet af præsten for mange år siden.
Du skal bruge sognet, kirkebogsåret og opslagsnummeret, som du finder hos den enkelte person i stamtræet.
Vælg "Kirkebøger". Vælg "Sogn" fra rullemenuen - vælg årstal - vælg opslagsnr.
Statens arkiver omlagde i 2015 Kirkebøgerne, hvorfor opslagsnumrene kan være ændret. Er der anført 2 opslagsnumre xx/yy vælges det sidste.
Sidenumrene er dog entydige.